אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

אסאדו במרינדת חרדל, דבש ועשבי תיבול

רוצים להשקיע באמת בעל האש של יום העצמאות, בעצמכם ובחברים? תניחו בצד את הקבב והנקניקיות ולכו על בילוי ארוך עם נתח אסאדו מפנק. מרינדה מוצלחת, עשבי תיבול ושלוש שעות על האש. זה כל מה שצריך

גיא פרץ | מסעדת גספאצ'יו | פורסם 27/04/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח אסאדו שלם של כ-4 ק"ג עם העצמות

למרינדה:

5 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות פלפל שחור גרוס גס

2 כפות מלח גס

4 כפות דבש

מיץ מתפוז אחד

חצי כוס שמן זית

3 כפות עלי תימין ורוזמרין מעורבבים

לנעיצה:

20 שיני שום

5 ענפי תימין

5 ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה מלבד התימין והרוזמרין, ומורחים את הנתח בשכבה אחידה ונדיבה. מפזרים מעל את עלי התימין והרוזמרין. 

2 בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים בנתח האסאדו ונועצים בתוכם את שיני השום וענפי התימין והרוזמרין.

3 צולים על הגריל בטמפרטורה גבוהה עד שהנתח מבריק ומעט שחום. מנמיכים את הטמפרטורה ונותנים לו להיצלות כ-15 דקות.

4 מוציאים מהאש, עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני, מדללים בגחלים כדי שלא יישרף וצולים שעתיים וחצי עד שלוש.

5 מניחים על קרש עבה ופורסים דק.

*טיפ לקנייה: חשוב לבחור בנתח שומני – אבל לא יותר מדי. איך יודעים? אם אתם רואים מהצד של הנתח סיבים לבנים דמויי שיש, זה סימן שהוא פחות דחוס ויותר אוורירי ורך. חשוב לבחור בנתח אדום, יפה שאינו מגיר נוזלים – סימנים שיעידו על טריותו.