צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד
צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה
בפעם הבאה שאתם מקלפים תפוח אדמה אל תמהרו לזרוק את הקליפות לפח - תכינו מהן צ'יפס, לא חבל? תיבול פשוט שמתקתקים בשנייה וחצי, רבע שעה בתנור והרווחתם חטיף ממכר וחסכוני שאתם יודעים בדיוק מה יש בו
שרון ברקוביץ | ברקו מייד
| פורסם 13/07/21
- זמן עבודהחמש דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קליפות תפוחי אדמה מ-12 תפוחי אדמה קטנים
רבע כוס שמן זית
2 כפיות מייפל
כפית אבקת שום
כפית שבבי צ'ילי
כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 שוטפים היטב את הקליפות, מסננים, מעבירים אותן למגבת נקייה ויבשה וטופחים על הקליפות עד שיתייבשו.
3 מפזרים את הקליפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מערבבים בקערה קטנה שמן זית, מייפל ואת התבלינים היבשים ויוצקים על הקליפות. מסדרים את הקליפות בשכבה אחת, ואופים כרבע שעה, כשתוך כדי משגיחים שהכל מזהיב באופן שווה ומערבבים.
בתיאבון!