אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

הנשנוש המושלם לקיץ: שיפודי ענבים קפואים

במקום עוד קרטיב או שלוק - תנו לילדים לשפד בעצמם את הענבים, והם ירגישו שהנשנוש המתוק (והבריא!) הזה הוא כל כולו שלהם. קיץ נעים מתחיל באוכל טוב

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 16/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקיץ והחום מביאים איתם צורך בלתי פוסק בנשנושים קרירים. אוכל של ממש בחום הזה? למי יש חשק? אבל כשחוזרים הביתה מבית ספר מתחשק משהו קר. גם אחרי שמשחקים קצת בגינה. גם תוך כדי משחק. ובבריכה, ועם חברים... אם זה היה תלוי בהן, הקיץ היה מורכב מבריכה, אופניים, ארטיקים ושלוקים. אבל מכיוון שאני מעדיפה להוסיף קצת (כי לא צריך להגזים) אוכל טבעי ובריא, המצאנו לנו את שיפודי הענבים הקפואים. הם משמשים על תקן ארטיק ועל תקן חטיף קטן של אחה"צ (זה שפעם קראו לו ארוחת ארבע) ונשלפים מהמקפיא בכל פעם שמתחשק לחטוף משהו. בגלל הצורה והמרקם הקפוא, הם לא מתחסלים באותה מהירות שבה מתחסלת קערת ענבים ולכן, למרות שמדובר בחמישה ענבים בסך הכל, יש הרגשה של "אוכל". בין נשנוש לנשנוש, גמדות הבית נהנות להכין אותם בעצמן ותוספת הנענע הדקורטיבית היא המצאה שלהן! בשבת אחרי הצהריים, כשיושבים בגינה עם אורחים, אין פינוק נעים יותר מידיים קטנות שמגישות שיפודי ענבים קפואים עם נענע, כמו זר פרחים קריר ומתוק.

מרכיבים :

ענבים גדולים ומתוקים, 5 לכל שיפוד

עלי נענע טריים

שיפודים

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הענבים מהאשכול, שוטפים היטב ומייבשים קלות בנייר מגבת.

2 משפדים חמישה ענבים על כל שיפוד, וביניהם משבצים עלי נענע. מקפיאים לשש שעות לפחות.

* כשמוציאים את השיפודים מהמקפיא, כדאי להמתין 2-3 דקות לפני שנוגסים בהם.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

עוד מתכונים שווים לילדים:

פיצה ביתית על מלאווח

חביתה בתוך פלפל אדום

מאפה ביצים ותפוחי אדמה

פסטה אפויה

פינוקי נוגט ברבע שעה