אוכל
יח``צ׃ גיא הכט, יחסי ציבור

צ'אנה מסאלה

תבשיל חומוס פיקנטי הנפוץ מאוד בצפון הודו

| מסעדת אינדירה | פורסם 03/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

500 גרם חומוס יבש שהושרה במים לילה שלם
2 בצלים לבנים קצוצים
עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
צ'ילי ירוק קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1/2 כף ג'ינג'ר מגורר
2-3 עלי דפנה
כפית צ'ילי אדום
חצי כפית כורכום
כפית גארם מסאלה
מלח לפי הטעם
שמן
מים
רבע צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר עם מים חמים, למשך כ- 3 שעות, את החומוס שהשרנו למשך לילה עד ריכוך. 2. בבלנדר, טוחנים את הבצל, העגבנייה, והצ'ילי הירוק, ביחד עם הג'ינג'ר והשום עד מרקם רוטב סמיך. 3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את עלי הדפנה ל- 30 שניות להוצאת הארומה, ומוסיפים את הרוטב שיצרנו בבלנדר. תוך ערבוב מתמיד מוסיפים את התבלינים: צ'ילי אדום, כורכום, גראם מסאלה ומלח, ומערבבים היטב במשך כ- 2 דקות. 4. מוסיפים לרוטב כ- 250 מ"ל מים בהדרגה עד קבלת רוטב עבה וסמיך ומביאים לרתיחה. לסיום, מוסיפים לרוטב את החומוס המרוכך לבישול אחרון של כ- 15 דקות. לקראת סיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.