אוכל
צילום׃ דן פרץ, ביסטרו טשרניחובסקי 6

חמין צמחוני

צ'ולנט עשיר ללא בשר, עם צבע כהה ומגרה, פירות יבשים וביצי חמינדוס. רוצים אותו לשבת? תתחילו לעבוד עליו מיום חמישי

אייל מרון | ביסטרו טשרניחובסקי 6 | פורסם 13/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

200 גרם שעועית אדומה

200 גרם שעועית לבנה

200 גרם שעועית שחורה

100 גרם גרגירי חומוס (כל סוגי שעועית והחומוס מושרים למשך כל הלילה)

150 גרם גריסי פנינה שטופה ומושרית

150 גרם חיטה שטופה היטב ומושרית

1/2 כוס שמן זית

6 בצלי שאלוט קצוצים

3 בטטות קלופות וחתוכות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס

5 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס

3 גזרים קלופים וחתוכים גדול

2 ראשי שום חתוכים לחצי

2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס

3 שורשים של פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס

100 גרם שזיפים מגולענים ומשמשים

1 עלי רוזמרין

כף עלי תימין

1 כף עלי זעתר

ביצים לחמינדוס

לרוטב:

4 כפות דבש תמרים (סילאן)

3 כוסות מים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 את שלושת סוגי השעועיות ואת גרגירי החומוס מסננים מהמים ומרתיחים את התערובת יחד שתי רתיחות. לאחר הרתיחה הראשונה שוטפים את השעועית והחומוס ומרתיחים שוב.

2 בסיר מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית. ולאחר ההזהבה מורידים את הסיר מהאש.

3 מתחילים לסדר את הסיר: מתחילים בתערובת השעועית והחומוס. לאחר מכן גריסי פנינה וחיטה ביחד בשקית קוקי מחוררת קלות. מסדרים את כל הירקות, הפירות היבשים ועשבי התיבול.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה כליטר מים עם מלח, פלפל וסילאן טורפים הכל ושופכים על הירקות עד כיסוי מלא. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שהצטבר. מרתיחים 1/2 שעה ומוסיפים את הביצים (שאותן מבשלים בסיר נפרד כ-10 דקות).

5 מעבירים לפלטה מכוסה במגבת או לתנור על חום נמוך כ-100 מעלות למשך הלילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!