אוכל
צילום׃ עדי עובדיה

מעקודה

למרות שאת הפשטידה המסורתית הזאת אוכלים כשהיא קרה, המעקודה המרוקאית, עם תפוחי האדמה, הגזר ועשבי תיבול, היא אחת הטובות שייצא לכם להכין ולאכול בכל מצב

| מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה גדולים קלופים

2 גזרים קלופים

6 ביצים

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

2 כפות שמן

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

מלח

פלפל שחור

כורכום לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה והגזר. לאחר 10 דקות, מוציאים את הגזר וחותכים לקוביות. ממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.

2 מועכים את תפוחי האדמה בקערה, מערבבים את הביצים ואת יתר החומרים ויוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בקוטר 24 ס"מ.

3 מחממים תנור ל-200-220 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך כשעה.

4 בודקים בעזרת קיסם שהמעקודה יבשה ומוציאים מהתנור.

5 מקררים את הפשטידה כ-20 דקות והופכים את התבנית על צלחת שטוחה או מגש.