שניצל טופו על תרד בשמנת
קוביות פריכות וטעימות כל כך שיגרמו לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם מכינים שניצל עוף. המתכון של אביבה פיבקו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לטופו
400 גרם טופו
2 ביצים טרופות
פרורי לחם מקמח מלא
סויה
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
לתרד
600 גרם תרד טרי
2 בצלים פרוסים לפרוסות
4 שיני שום כתושות
מיכל שמנת % 10
4 כפות שמן זית
1 כף גרם-מסלה
1כפית כורכום
1 כפית אבקת צילי
1 כפית זרעי כוסברה
מלח
פלפל
1/4 כוס מים
לתוספות
תוספת חמה: 4 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות
סלט: חצי סלסלת עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 בצל ירוק חתוך לעיגולים קטנים
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לרצועות קצרות
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
אופן הכנת טופו:
1 מכינים משרה מהסויה והשום הכתוש.
2 פורסים את הטופו ומשרים לחצי שעה.
3 מייבשים את הטופו, טובלים בביצים, בפירורי הלחם ומטגנים (כמו שניצל).
אופן הכנת התרד:
1 מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.
2 מוסיפים את השום הכתוש ואת התרד וממשיכים לטגן עד שהתרד מתבשל.
3 מוסיפים את הגרם-מסלה ואת השמנת ומטבלים בכורכום, צ'ילי, זרעי כוסברה ומעט מים לדילול.
4 ממליחים ומפלפלים.
אופן הכנת התוספות:
1 לתוספת החמה: מבשלים את רצועות תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח ומסננים.
2 לסלט: מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד המנה (מזיגת הרוטב היא לטעמכם).