אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

שניצל טופו על תרד בשמנת

קוביות פריכות וטעימות כל כך שיגרמו לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם מכינים שניצל עוף. המתכון של אביבה פיבקו

אביבה פיבקו | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 23/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לטופו

400 גרם טופו

2 ביצים טרופות

פרורי לחם מקמח מלא

סויה

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

 

לתרד

600 גרם תרד טרי

2 בצלים פרוסים לפרוסות

4 שיני שום כתושות

מיכל שמנת % 10

4 כפות שמן זית

1 כף גרם-מסלה

1כפית כורכום

1 כפית אבקת צילי

1 כפית זרעי כוסברה

מלח

פלפל

1/4 כוס מים

 

לתוספות

תוספת חמה: 4 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות

סלט: חצי סלסלת עגבניות שרי חתוכות לרבעים

2 בצל ירוק חתוך לעיגולים קטנים

2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוך לרצועות קצרות

1/2 כפית שום כתוש

1/2 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

אופן הכנת טופו:

1 מכינים משרה מהסויה והשום הכתוש.

2 פורסים את הטופו ומשרים לחצי שעה.

3 מייבשים את הטופו, טובלים בביצים, בפירורי הלחם ומטגנים (כמו שניצל).

אופן הכנת התרד:

1 מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.

2 מוסיפים את השום הכתוש ואת התרד וממשיכים לטגן עד שהתרד מתבשל.

3 מוסיפים את הגרם-מסלה ואת השמנת ומטבלים בכורכום, צ'ילי, זרעי כוסברה ומעט מים לדילול.

4 ממליחים ומפלפלים.

אופן הכנת התוספות:

1 לתוספת החמה: מבשלים את רצועות תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח ומסננים.

2 לסלט: מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד המנה (מזיגת הרוטב היא לטעמכם).

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע