לזניית שלוש גבינות שילדים אוהבים
פתרון מעולה לארוחה חלבית פשוטה וטעימה להפליא. רק להוסיף סלט
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
בצל גדול
שמן
5 עגבניות
100 גרם רסק עגבניות (2 כפות גדושות)
2 שיני שום
מלח
פלפל
2 ביצים
גביע קוטג' 250 גרם
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
כ-12 עלי לזניה
תבנית חסינת חום בגודל 25*25
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה.
2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
3 מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי כוס מים ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. הרוטב צריך להיות מעט נוזלי, כדי לתת לחות לעלי הלזניה.
4 כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת. מפלפלים בנדיבות וממליחים מעט (הגבינה הבולגרית נותנת לנו את עיקר המליחות במנה).
5 מערבבים בקערה את הביצים עם הקוטג', הגבינה הבולגרית וחצי מכמות הקשקבל.
6 מסדרים עלי לזניה בתבנית בגודל 25X25 ס"מ כך שיכסו את התחתית והדפנות. אם צריך שוברים בעדינות את העלים כך שיתאימו לגודל התבנית.
7 שופכים כשליש מכמות רוטב העגבניות על עלי הלזניה, ומסדרים מעליו שכבה נוספת של עלים. מורחים שכבה מתערובת הגבינות, ומסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה. חוזרים על סדר הפעולות: רוטב, עלי לזניה, גבינות, עלי לזניה. בשכבה העליונה שופכים את מה שנותר מרוטב העגבניות ותערובת הגבינות.
8 מפזרים מלמעלה את מה שנשאר מגבינת הקשקבל.
9 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-40 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.
* המתכון באדיבות מועצת החלב, המעודדת צריכת 3 מוצרי חלב ביום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!