אוכל
צילום׃ דנה מאירזון

חלב אגוזים ושקדים

הפתרון הטבעוני למי שנמנע מחלב. משקה בריא, נהדר ומרענן שמכינים מ-2 מרכיבים בלבד

| mako אוכל | פורסם 22/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המשקה הזה אפשר לכין מכל אגוז או גרעין שאוהבים: שקדים, אגוז מלך, אגוז לוז, ברזיל, מקדמיה, שומשום, קשיו, גרעיני דלעת, גרעני חמנייה ועוד.

מרכיבים :

1 כוס (כ-100 גרם) של סוג אגוזים שאוהבים

4 כוסות מים, ועוד לכיסוי

אופן ההכנה:

1 מכיניסים לקערה כוס אגוזים, מכסים במים ומשרים 7-8 שעות. 

2 שוטפים ומסננים את האגוזים.

3 מכניסים למעבד מזון או לבלנדר, יחד עם 4 כוסות מים וטוחנים היטב.

4 מסננים אל תוך כד או בקבוק את הנוזלים דרך חיתול בד, מסננת צפופה, מגבת דקיקה או פילטר של מכונת קפה. סוחטים היטב את שאריות הנוזלים מהחיתול, מעבירים לכלי סגור ומצננים. החלב נשמר במקרר כחמישה ימים עד שבוע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!