אוכל
צילום׃ רויטל פדרבוש, mako אוכל

גרנולה בלי שמן

בכל המתכונים לגרנולה מוסיפים שומן כלשהו - שמן, חמאה, שמן קוקוס. אז התגלית שלנו הפעם היא שוואללה, לא חייבים! גרנולה עובדת מצוין גם בלי שמן בכלל, והופ - חסכתם משהו כמו 1,000 קלוריות תמימות. לא טירוף?

רויטל פדרבוש | mako אוכל | פורסם 18/10/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האם אתם מוסיפים שמן לגרנולה שלכם? מתכונים לגרנולה בדרך כלל מכילים שמן והשאלה היא: למה בעצם? מבחינה קלורית מדובר בקלוריות מבוזבזות – בכוס שמן יש לא פחות מ-1,920 קלוריות. מרכיבי הגרנולה אומנם זקוקים למרכיב טעים שיזרז השחמה, אבל בגרנולה מתוקה יש מרכיב סוכרי (דבש או סילאן), שמשחים את הגרנולה, ולכן השומן למעשה מיותר. 

גם מבחינה תזונתית אין צורך בתוספת שמן, כי הגרנולה מכילה אגוזים וגרעינים שעשירים בשומן הכי בריא שיש. אחרי שניסיתי להכין גרנולה עם שמן ובלי שמן, אני אומרת לכם בוודאות – השמן מיותר.

מרכיבים :

1 שקית (500 גרם) שיבולת שועל (לא אינסטנט) 

2 כוסות אגוזים מכל סוג שאוהבים (פקאן, שקדים, לוז)

חצי כוס גרעיני חמנייה ו/או דלעת

כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף המון)

חצי כפית מלח

חצי עד שלושת רבעי כוס דבש, סילאן או סירופ מייפל

כוס פירות יבשים (צימוקים, משמשים קצוצים, אוכמניות)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים חוץ מהפירות היבשים. מפזרים בתבנית.

3 אופים את הגרנולה במשך 30-50 דקות – כשבכל 10 דקות פותחים את התנור בזהירות ומערבבים היטב, כי היא עלולה להישרף בקלות.

4 מוציאים מהתנור, מפוררים את הגרנולה ומוסיפים את הפירות היבשים. מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות.

5 רק אחרי שהגרנולה מצטננת לגמרי מאחסנים במכל אטום.

גרנולה ללא שמן בקערה (צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל)
בקערה|צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל

מתכונים ורעיונות נוספים תמצאו בבלוג "מטבח לייט"

מתכונים, סרטונים ורעיונות נוספים תמצאו באינסטגרם של "מטבח לייט"

בתיאבון!