חטיפי טוויקס נוסטלגיים שמכינים בבית
טוויקס הוא אולי אחד מחטיפי השוקולד הכי אנדרייטד שאנחנו מכירים. איכשהו הוא תמיד החוויר ליד הסניקרס וה- m&m's. הגרסה הביתית הזאת הולכת לגרום לכם להבין שכל הדבריןם הטובים עשויים מבצק פריך, שוקולד וקרמל
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (24 מנות):
לבסיס:
כוס (240 גרם) חמאה מלוחה, בטמפרטורת החדר
כפית מלח שולחן
2 כפיות תמצית וניל
כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח לבן
לקרמל:
1/2 2 כוסות סוכריות טופי קרמל (צריך לקנות 2 חבילות)
3 כפות שמנת להקצפה 38%
לשוקולד
2 כוסות שוקולד צ'יפס חלבי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרססים את התבנית במעט ספריי שמן.
2 מקציפים את החמאה עד לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים את המלח, תמצית וניל וסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר מרקם חלק. מערבבים את הקמח פנימה בעדינות, רק עד שהוא נטמע בבלילה.
3 שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים, כך שהיא תיצמד לדפנות ותמלא את כל המשטח. אופים כ-35 דקות עד שהשוליים של הבצק מתחילים להזהיב. מוציאים ומניחים בצד לקירור.
4 ממיסים את סוכריות הקרמל ביחד עם השמנת במיקרוגל (בקערה מתאימה). מפעילים על חום גבוה לשלוש דקות ועוצרים אחרי כל דקה כדי לערבב.
5 שופכים את התערובת החמה על הבצק שכבר התקרר ומכניסים מקרר ל-20 דקות על מנת שגם הקרמל יתקרר.
6 ממיסים את השוקולד צ'יפס במיקרוגל. מפעילים לשתי דקות ועוצרים לערבב לאחר הדקה הראשונה.
7 שופכים בצורה שווה מעל הקרמל ומחזירים למקרר לעשר דקות נוספות, או עד שהשוקולד מתקרר ומתייצב.
8 חותכים לריבועים ואוכלים.
למקור בבלוג My Kitchen Escapades