אוכל
צילום׃ עודד קרני

בקלאווה מעלפת

הבקלאווה הזו שונה קצת מזו המסורתית: במקום להשתמש בבצק פילו, מכינים אותה עם בצק עלים - זה גם יותר פשוט וגם הרבה יותר טעים

אביבה פיבקו | mako | פורסם 23/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חבילה בצק עלים על בסיס חמאה. חשוב שיהיה קר מאוד

1/2 -1 כפית גרידת לימון

60 מ"ל מיץ לימון

350 גרם סוכר

370 מ"ל מים

90 גרם דבש

200 גרם צנובר

200 גרם פיסטוק מקולף

200 גרם שקדים מקולפים

2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את הסוכר עם גרידת הלימון והמים (משאירים 2 כפות מהסוכר בצד) תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש בינונית 5 דקות אחרי הרתיחה.

2 מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות. מורידים מאש ומצננים מעט.

3 טוחנים את השקדים, הצנוברים והפיסטוק עם 2 כפות הסוכר והקינמון.

4 מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של בצק עלים, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעוד שכבה של בצק עלים.

5 חותכים בעזרת סכין טובה למעוינים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.

6 מוציאים מהתנור, ומיד מוזגים את הסירופ מעל.

>> בתנור של אביבה