צילום׃ עודד קרני
בקלאווה מעלפת
הבקלאווה הזו שונה קצת מזו המסורתית: במקום להשתמש בבצק פילו, מכינים אותה עם בצק עלים - זה גם יותר פשוט וגם הרבה יותר טעים
אביבה פיבקו | mako
| פורסם 23/07/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
חבילה בצק עלים על בסיס חמאה. חשוב שיהיה קר מאוד
1/2 -1 כפית גרידת לימון
60 מ"ל מיץ לימון
350 גרם סוכר
370 מ"ל מים
90 גרם דבש
200 גרם צנובר
200 גרם פיסטוק מקולף
200 גרם שקדים מקולפים
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את הסוכר עם גרידת הלימון והמים (משאירים 2 כפות מהסוכר בצד) תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש בינונית 5 דקות אחרי הרתיחה.
2 מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות. מורידים מאש ומצננים מעט.
3 טוחנים את השקדים, הצנוברים והפיסטוק עם 2 כפות הסוכר והקינמון.
4 מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של בצק עלים, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעוד שכבה של בצק עלים.
5 חותכים בעזרת סכין טובה למעוינים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
6 מוציאים מהתנור, ומיד מוזגים את הסירופ מעל.