לביבות קישואים ותרד
קציצות ירוקות טעימות ביותר, שאפילו הילדים - שבדרך כלל שולפים את העלים מהצלחת - יטרפו ויבקשו עוד. דרך מעולה לשלב את הירוקים הבריאים בלי להרתיע את הזאטוטים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1/2 ק"ג קישואים בהירים או כהים (זוקיני)
2 ביצים
2 כפות טחינה
200 גרם תרד, קפוא, מופשר וסחוט
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שיבולת שועל דקה
1/4-1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מגררים את הקישואים לתוך מסננת, זורים מעט מלח מלמעלה ומניחים מעל הכיור. כעבור כ-20 דקות סוחטים את הקישואים.
2 טורפים את הביצים בקערה בינונית, מוסיפים את הטחינה וטורפים היטב יחד. מוסיפים את הקישואים והתרד הסחוטים היטב, את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה ושיבולת השועל. מערבבים היטב.
3 מוסיפים 1/4 כוס קמח ומערבבים, בודקים אם הבלילה יציבה ואם אפשר להכין ממנה לביבות. אם היא עדיין נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח, עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים.
4 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות (בשמן זית). מכינים לביבות אחידות מהתערובת, מסדרים על נייר האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהן יציבות ומעט שחומות.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!