אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

חזה אווז ברוטב פירות יער עם פירה ערמונים

בשר אווז פרוס בליווי רוטב מתקתק של פירות יער. מוגש לצד פירה ערמונים מעולה

לימור צור | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 יחידות חזה אווז

מלח ופלפל

לרוטב:

1/2 ק"ג תערובת של פטל, אוכמניות, דובדבנים

5 כפות סוכר חום

4 כפות חומץ בלסמי

1/2 כוס יין אדום

לפירה ערמונים:

חצי קילו ערמונים קלופים ומבושלים

כוס חלב

חצי ליטר שמנת

אופן ההכנה:

 1 שוטפים את חזות האווז תחת זרם מים קל ומנגבים בנייר סופג.

2 חורצים בשכבת השומן חריצים בצורת שתי וערב (נזהרים לא להגיע עד לבשר), ומתבלים במלח ופלפל.

3 מניחים את החזות במחבת קרה כששכבת השומן כלפי מטה, ומדליקים אש קטנה.

4 מרוקנים את השומן הנוזלי שהצטבר במחבת אל תוך קערה.

5 לאחר כ-15-20 דקות, כששכבת השומן הצטמצמה והזהיבה, מגבירים את האש ללהבה גבוהה. כעבור דקה, כשהמחבת חמה, הופכים את החזות לטיגון צד הבשר לכ-2-3 דקות.

6 מוציאים את החזות החומים-זהובים לצלחת, וממתינים כשתי דקות לפני החיתוך, כדי שהבשר יתקרר מעט והנוזלים שבתוכו לא יברחו החוצה.

7 מכינים את הרוטב: מבשלים את כל החומרים ביחד כ-20 דקות, עד שהרוטב הופך סמיך.

8 הפירה: מבשלים בסיר את הערמונים יחד עם החלב והשמנת כ-20 דקות על אש נמוכה. טוחנים במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף עוד כוס שמנת נוספת לצורך הגעה למרקם הרצוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!