צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
לביבות אפויות עם קישואים וירקות
לביבות בתנור בלי שמן ועם כל הטעם. קישואים וארטישוק ירושלמי (או בטטה אם תרצו), תענוג בכל ביס
נטע בירן | mako אוכל
| פורסם 17/12/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
2 קישואים
3 ארטישוק ירושלמי או בטטה קטנה (מקולפים)
בצל קלוף
2 ביצים
2-3 כפות פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
ספריי שמן
אופן ההכנה:
1 מגררים במעבד מזון או בפומפייה את הקישואים, הבצל והירק הנוסף - הארטישוק הירושלמי או הבטטה.
2 מניחים במסננת את הבצל והקישואים ונותנים לנוזלים שלהם לצאת במשך חצי שעה. סוחטים היטב. מערבבים עם הארטישוק הירושלמי או הבטטה.
3 מוסיפים ביצים, פירורי לחם, שום, מלח ופלפל.
4 יוצרים בעזרת הידיים לביבות ומקפידים לסחוט עודפי נוזלים. מסדרים בתבנית אפייה משומנת בספריי שמן.
5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות מכל צד.
* מומלץ לטבול ביוגורט לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים