תבשיל פתיתים
כמה תוספות קטנות הופכות את הפתיתים למאכל מעניין ומעודן
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 06/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות פתיתים עגולים
4 כפות שמן זית
3 עלי מרווה
1 כף עלי תימין
2 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
4 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפתיתים במי מלח לפי הוראות היצרן, ומסננים.
2 במחבת רחבה מחממים היטב את השמן עם המרווה, השום והתימין. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן.
3 מוסיפים את החומוס והפתיתים ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
4 מוסיפים את מיץ הלימון, כורכום, מלח ופלפל ומבשלים יחד עוד שתי דקות.
5 מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
6 מגישים עם קציצות עוף וכרובית של אהרוני.