כופתאות תפוח אדמה ממולאות גבינת פטה ברוטב עגבניות
הכופתאות הללו מלאות כל טוב ומחכות לכם במרכזו של רוטב עגבניות סמיך ועשיר. קשה שלא להיתפתות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
מרכיבים לכופתאות:
500 גרם תפוחי אדמה
120 גרם קמח
30 גרם סולת
2 כפות חמאה רכה
200 גרם גבינת פטה 5%
1 חבילה עירית קצוצה
1 כף בזיליקום קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מעט אגוז מוסקט
ליטר וחצי מים חמים
מלח
פלפל
מרכיבים לרוטב עגבניות:
קופסא של עגבניות מקולפות (400-500 גרם)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
מעט סוכר
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
אופן הכנת הכופתאות:
1 מבשלים את תפוח האדמה, מקלפים ומעבירים דרך מסננת פירה.
2 מערבבים את תפוח האדמה כשהוא עדיין חם עם קמח, קצת מלח, סולת, חמאה ואגוז מוסקט.
3 לשים עד לקבלת בצק.
4 בקערה נפרדת מועכים את גבינת הפטה ומערבבים עם העירית, בזיליקום, שום ופלפל שחור.
5 חותכים חתיכות של הבצק, משטיחים, ממלאים בתערובת הגבינה ויוצרים כדורים.
6 מרתיחים מים עם מלח, מכניסים את הכופתאות ומנמיכים את האש כדי שהמים לא יבעבעו.
מבשלים כ-15 דקות.
אופן הכנת רוטב העגבניות:
1 מסננים את העגבניות וטוחנים בעזרת מוט טחינה. (שומרים את המיץ של העגבניות למקרה שהרוטב יצא סמיך מידי)
2 מטגנים את השום קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כמה דקות. במקרה והרוטב סמיך מאוד, מוסיפים מעט מהמיץ של העגבניות.
אופן ההגשה:
מוזגים את הרוטב בצלחת, מניחים את הכופתאות מעל ומגישים.
>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע