אוכל

כופתאות תפוח אדמה ממולאות גבינת פטה ברוטב עגבניות

הכופתאות הללו מלאות כל טוב ומחכות לכם במרכזו של רוטב עגבניות סמיך ועשיר. קשה שלא להיתפתות

אביבה פיבקו | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 11/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

מרכיבים לכופתאות:

500 גרם תפוחי אדמה

120 גרם קמח

30 גרם סולת

2 כפות חמאה רכה

200 גרם גבינת פטה 5%

1 חבילה עירית קצוצה

1 כף בזיליקום קצוצה

2 שיני שום קצוצות

מעט אגוז מוסקט

ליטר וחצי מים חמים

מלח

פלפל

מרכיבים לרוטב עגבניות:

קופסא של עגבניות מקולפות (400-500 גרם)

1 כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

מעט סוכר

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

אופן הכנת הכופתאות:

1 מבשלים את תפוח האדמה, מקלפים ומעבירים דרך מסננת פירה.

2 מערבבים את תפוח האדמה כשהוא עדיין חם עם קמח, קצת מלח, סולת, חמאה ואגוז מוסקט.

3 לשים עד לקבלת בצק.

4 בקערה נפרדת מועכים את גבינת הפטה ומערבבים עם העירית, בזיליקום, שום ופלפל שחור.

5 חותכים חתיכות של הבצק, משטיחים, ממלאים בתערובת הגבינה ויוצרים כדורים.

6 מרתיחים מים עם מלח, מכניסים את הכופתאות ומנמיכים את האש כדי שהמים לא יבעבעו.

מבשלים כ-15 דקות.

אופן הכנת רוטב העגבניות:

1 מסננים את העגבניות וטוחנים בעזרת מוט טחינה. (שומרים את המיץ של העגבניות למקרה שהרוטב יצא סמיך מידי)

2 מטגנים את השום קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כמה דקות. במקרה והרוטב סמיך מאוד, מוסיפים מעט מהמיץ של העגבניות.

אופן ההגשה:

מוזגים את הרוטב בצלחת, מניחים את הכופתאות מעל ומגישים.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

//www.mako.co.il/food-daily-recipe