אוכל
צילום׃ דניאל בר און

לזניית ירקות

שכבות של ירקות קלויים על פולנטה וגבינת עיזים, זרעי שומשום וקצת רוטב סויה. קליל, מזין ולא מסובך כלל

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קישוא צהוב

1 קישוא ירוק

1 סלק

פלפל ירוק

1 חצילים

עגבנייה

שום

מלח

פלפל

שמן זית

קמח תירס לפולנטה

מיץ מחצי גזר

כמון

חופן תרד

רוטב סויה

זרעי שומשום

גליל גבינת עיזים

עירית

עלה אורגנו

אופן ההכנה:

1 חותכים את כל הירקות לטבעות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ושמים אותם על מחבת ללא שמן - כמו גריל.

2 במקביל מרתיחים מים בסיר , מכניסים את קמח התירס ומערבבים היטב ללא הפסקה כדי שלא יהיו גושים עד שהפולנטה הופכת לסמיכה. מתבלים במלח, פלפל שמן זית ומורידים מהאש.

3 בסיר אחר, מרתיחים ומצמצמים את מיץ הגזר עם כמון, מלח ופלפל. במחבת אחרת, מקפיצים שמן זית ושום ומכניסים את התרד. מקפיצים אותו עד שנהיה קצת מבושל אך לא לגמרי.

4 על הירקות ששמנו בגריל, מברישים שמן זית, מלח ופלפל תוך כדי בישול.  את הפלפל הירוק צורבים על האש, מקלפים את הקליפה.

5 הרכבת המנה: מסדרים את מה שצמצמנו ממיץ הגזר על הצלחת. מעל מניחים את הקישואים, מורחים אותם קצת, מוזגים מעט רוטב סויה ומעט מלח. מניחים את התרד מעל ומפזרים זרעי שומשום. מסדרים את הפולנטה שטיגנו ומעל  את הפלפל הירוק שקילפנו. מניחים מעל את גבינת העיזים, ומורחים מעל הפלפל הירוק. מפזרים מעל את העירית הקצוצה. מעל את הסלק שבישלנו לאחר שהברשנו בכמון. מסדרים מעל את העגבנייה, חותכים את החציל ומניחים גם. מפזרים על הכל מעט שמן זית, מלח, פלפל. מסביב מניחים עלה אורגנו קצוץ. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים