אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

גליליות ופל ממולאות בקרם גבינה

לא חייבים עוגת גבינה בשבועות, אבל אם מוותרים על הקלאסיקה של החג - צריך להכין תחליף שווה שיצדיק את המהפכה: גליליות ופל במילוי קרם מצוין של גבינה, פטיסייר ושוקלד לבן יעשו את העבודה. באחריות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 19/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

1 חבילה (18 יחידות) גלילי ופל

לקרם גבינה פטיסייר ושוקולד לבן:

1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן

2 כוסות חלב

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 חבילה אבקה להכנת קרם פטיסייר אינטסנט

1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 5%

אופן ההכנה:

1 מכינים קרם גבינה פטיסייר ושוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן עם כוס חלב אחת במיקרו או מעל בן מארי, מערבבים עד לקבלת נוזל חלק ומצננים מעט.

2 מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם כוס החלב הנוספת ואבקה להכנת קרם פטיסייר במיקסר עם וו הקצפה כ-3 דקות או עד לקבלת קרם וניל אוורירי. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן המומס ואת הגבינה ומערבלים בתנועות קיפול לפיזור אחיד בקרם, בלי לפגוע בנפח שלו.

3 מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד לשלב ההגשה.

4 סמוך להגשה: ממלאים את הגלילים בקרם הגבינה ומגישים עם רוטב שוקולד.

>> פשטידת ירקות ים תיכונית סופר קלילה
>> ועוד המון מתכונים שווים לשבועות