פיש אנד צ'יפס
מדובר בלהיט אוכל רחוב שכובש את שוקי האוכל בארץ ובעולם, אבל האמת היא שמדובר במנה סופר כיפית שהכי קל להכין בבית: בוחרים איזה דג שאוהבים, מוסיפים לו טמפורה מעולה, צ'יפס פריך ורוטב בצד - ואתם מסודרים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי קילו דג לבן ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות (לוקוס, בורי, קוד, מוסר ים)
4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לאצבעות שמנמנות
שמן לטיגון עמוק
למשרה (לא חובה אבל מומלץ):
מעט מיץ לימון
כפית שאטה
כמה עלי תימין
חרדל חלק
קליפת לימון
לציפוי:
כוס קמח טמפורה (או קמח תופח)
ביצה טרופה היטב
מלח
פלפל שחור
כוס סודה קרה (גם בירה לבנה זה אש)
חצי כוס קוביות קרח
למטבל:
בצל לבן, קצוץ
מעט שמן, לטיגון
2 כוסות אפונת גינה
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את חומרי המשרה ומניחים בפנים את קוביות הדג למשך חצי שעה. מסננים היטב.
2 מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הציפוי. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית - לא סמיכה מאוד כי אז נקבל מעטפת שמנה ושומנית.
3 מצפים את הדג בבלילה ומטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם מראש. מסננים בעזרת כף מסננת היישר לנייר סופג.
4 מטגנים באותו סיר את אצבעות תפוחי האדמה עד הזהבה. צ'יפס פריך וזהוב. ממליחים במלח גס.
5 מכינים את המטבל: מטגנים את הבצל בסיר קטן. מוסיפים את האפונה והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים. טוחנים למרקם גס. מגישים לצד הדג, יחד עם חצאי לימון.