אוכל
צילום׃ Michael_at_isp, Istock

פיש אנד צ'יפס

מדובר בלהיט אוכל רחוב שכובש את שוקי האוכל בארץ ובעולם, אבל האמת היא שמדובר במנה סופר כיפית שהכי קל להכין בבית: בוחרים איזה דג שאוהבים, מוסיפים לו טמפורה מעולה, צ'יפס פריך ורוטב בצד - ואתם מסודרים

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 05/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו דג לבן ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות (לוקוס, בורי, קוד, מוסר ים)

4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לאצבעות שמנמנות

שמן לטיגון עמוק

למשרה (לא חובה אבל מומלץ):

מעט מיץ לימון

כפית שאטה

כמה עלי תימין

חרדל חלק

קליפת לימון

לציפוי:

כוס קמח טמפורה (או קמח תופח)

ביצה טרופה היטב

מלח

פלפל שחור

כוס סודה קרה (גם בירה לבנה זה אש)

חצי כוס קוביות קרח

למטבל:

בצל לבן, קצוץ

מעט שמן, לטיגון

2 כוסות אפונת גינה

חצי כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי המשרה ומניחים בפנים את קוביות הדג למשך חצי שעה. מסננים היטב.

2 מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הציפוי. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית - לא סמיכה מאוד כי אז נקבל מעטפת שמנה ושומנית.

3 מצפים את הדג בבלילה ומטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם מראש. מסננים בעזרת כף מסננת היישר לנייר סופג. 

4 מטגנים באותו סיר את אצבעות תפוחי האדמה עד הזהבה. צ'יפס פריך וזהוב. ממליחים במלח גס.

5 מכינים את המטבל: מטגנים את הבצל בסיר קטן. מוסיפים את האפונה והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים. טוחנים למרקם גס. מגישים לצד הדג, יחד עם חצאי לימון. 

>> מתכונים לפורים