אוכל
צילום׃ עודד קרני

שקדים במלח ים וצ'ילי

לכדרוגל חוקים משלו, גם בתחום הקולינרי - הנה הצעה לנשנוש מלוח-חריף שילווה אתכם עד לגמר היורו

ערן זינו | ביסטרו 99 | פורסם 25/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם שקדים שלמים לא קלופים (שקדים ללא קליפה שומרים על טעמם הטבעי בקלייה, וגם משלבים את יסוד הפיצוח שהוא ללא ספק חלק מחוויית הצפייה)

3 כפות מלח ים

1 צ'ילי אדום טרי חתוך גס

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את הצ'ילי עם המלח (לא חובה, אפשר לקצוץ את הצ'ילי ולערבב היטב עם המלח). 

2 מוסיפים את השקדים ו-2 כפות מים, מערבבים היטב, מסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת, ואופים בתנור ב-140 מעלות במשך 40 דקות. 

3 מקפידים לערבב לפחות פעמיים במהלך האפייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לדעת עוד על השקד הישראלי?