צ'יגה עם קרפצ'יו טלה
קציצות בורגול ועשבי תיבול עם פלפל חריף, רסק עגבניות ותוספת דקיקה ומשובחת של קרפצ'יו טלה
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 27/01/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות בורגול גס
מים מינרלים
צרור: ראשד, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק
רסק עגבניות אורגני
1 פלפל ירוק חריף טרי
2 עגבניות
½ ק"ג עגבניות שרי
פילה של טלה
2 לימון
כלים
בלנדר
מסננת שינואה
מסננת רגילה
קערת זכוכית גדולה
כפות
קרש חיתוך
סכיני פירוק ושף
צלחת הגשה
אופן ההכנה:
1 להכנת הצ'יגה: משרים את הבורגול במים קרים עד שהוא מתרכך.
2 מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה.
3 קוצצים פנימה את עשבי התיבול, הפלפל החריף והעגבניות ומתבלים בפלפל שחור מיץ לימון, שמן זית, מלח וכף רסק עגבניות.
4 מעבדים את הכל ביד ויוצרים קציצה בצורה של קובה.
5 להכנת הקרפצ'יו: מנקים היטב את הפילטים של הטלה. קוצצים לדף שטוח ולא אחיד, מעבירים לצלחת שטוחה ומתבלים בשמן זית ומלח ים.
6 טוחנים בבלנדר עגבניות שרי לרסק טרי. מסדרים קציצת צ'יגה ליד הקרפצ'יו ומתבלים עם רסק העגבניות.