אוכל

צ'יגה עם קרפצ'יו טלה

קציצות בורגול ועשבי תיבול עם פלפל חריף, רסק עגבניות ותוספת דקיקה ומשובחת של קרפצ'יו טלה

חיים כהן | מבשלים ביחד | פורסם 27/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות בורגול גס
מים מינרלים
צרור: ראשד, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק
רסק עגבניות אורגני
1 פלפל ירוק חריף טרי
2 עגבניות
½ ק"ג עגבניות שרי
פילה של טלה
2 לימון

כלים

בלנדר
מסננת שינואה
מסננת רגילה
קערת זכוכית גדולה
כפות
קרש חיתוך
סכיני פירוק ושף
צלחת הגשה

אופן ההכנה:

1 להכנת הצ'יגה: משרים את הבורגול במים קרים עד שהוא מתרכך.

2 מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה. 

3 קוצצים פנימה את עשבי התיבול, הפלפל החריף והעגבניות ומתבלים בפלפל שחור מיץ לימון, שמן זית, מלח וכף רסק עגבניות. 

4 מעבדים את הכל ביד ויוצרים קציצה בצורה של קובה.

5 להכנת הקרפצ'יו: מנקים היטב את הפילטים של הטלה. קוצצים לדף שטוח ולא אחיד, מעבירים לצלחת שטוחה ומתבלים בשמן זית ומלח ים.

6 טוחנים בבלנדר עגבניות שרי לרסק טרי. מסדרים קציצת צ'יגה ליד הקרפצ'יו ומתבלים עם רסק העגבניות.