אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק תירס טרי עם פטריות יער

מתכון למרק קרמי נהדר עם תירס, כרשה ושמנת, מוגש עם פטריות ירדן מוקפצות

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 08/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למרק:

גרגירים מ-5 קלחי תירס

½ בצל, פרוס דק

1 כרשה, פרוסה דק

50 גרם חמאה

3 כוסות חלב

2 כוסות שמנת מתוקה

לפטריות:

150 גרם פטריות ירדן (שני חופנים)

1 שן שום פרוסה

20 גרם חמאה

מלח

פלפל שחור

1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מקפיצים במחבת את הפטריות והשום עם החמאה. מתבלים במלח, פלפל ועירית ומניחים בצד.

2 מאדים את הבצל והכרשה בחמאה עד שקיפות.

3 מוסיפים את התירס וממשיכים לטגן במשך 5 דקות על להבה נמוכה.

4 מוסיפים את החלב והשמנת ומגבירים את הלהבה.

5 מבשלים כ-25 דקות על סף רתיחה, ומורידים מהאש.

6 טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.

7 יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים מעל את הפטריות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

כל המתכונים באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market