צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פיתה קלויה עם בשר וטחינה
ארוחה שלמה בקלילות ובמהירות. פיתה מהפריזר, בשר טחון וטחינה חריפה שרק צריך לשים בתנור
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 19/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
1 לימון סחוט
1 פלפל חריף
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
חצי כוס מים
לבשר:
1 בצל, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
מעט שמן זית, לטיגון
500 גרם בשר טחון
כמון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה, קצוצה
2 פיתות חתוכות באמצע, קלויות בתנור עם מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים יחד. אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים, אם אוהבים את הטחינה דלילה יותר.
2 מטגנים את הבצל והשום במחבת, ומוסיפים את הבשר הטחון. מפוררים היטב את הבשר, מתבלים ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא שזוף היטב.
3 מניחים את הבשר על הפיתה הקלויה (מי שרוצה עוד חריף יכול להוסיף עוד פלפל חריף קצוץ), ומזלפים את הטחינה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!