אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילמני ברוטב שמנת

תכירו את הפילמני, כיסוני בצק קטנים ושובבים מלאים בפירה חמאתי משגע. מפנק באחריות

לאוניד זלזניאק | מאסטר שף | פורסם 03/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (2 מנות):

כוס קמח

ביצה

20 מ"מ מים

קורט מלח

2 תפוחי אדמה קלופים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

בצל

עלה מרווה (לקישוט)

קופסת שמנת לבישול

קופסת פטריות

כפית סוכר

20 גרם חמאה

עלה דפנה

פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1 מערבים את הקמח עם הביצה והמים, מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2 מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים עם רינג עגול.

3 במקביל עושים פירה: חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות, מבשלים עד לריכוך, ממליחים, מועכים ומוסיפים את החמאה והפטרוזיליה.

4 ממלאים את עיגולי הבצק בתערובת, מקפלים ומהדקים עם מזלג.

5 מבשלים כ 10 דקות במים רותחים עם עלה דפנה ופלפל אנגלי.

6 מקפיצים במחבת את הפטריות עם השום והסוכר, שופכים את השמנת ומביאים לרתיחה.

7 מוסיפים את הפילמני ומצמצמים.

8 מגישם בצלחת עמוקה ומקשטים בעלה מרווה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) - (פילימני ברוטב שמנת):

אנרגיה785 קלוריות
חלבונים26 גרם
פחמימות115 גרם
שומנים26 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה