צילום׃ none
קציצות קינואה ובטטה
קציצות בריאות, משביעות ומלאות ברכיבים טובים (:
NaamaS | מתכוני גולשים
| פורסם 01/06/15
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
- 2 בטטות.
- 2 ביצים.
- כוס קינואה מבושלת.
- חצי כוס קמח שקדים
- 1/3 כוס פטרוזליה קצוצה
- קצת פחות מ1/4 כוס שמן זית.
- חצי כפית גרידת אגוז מוסקט.
- 2 שיני שום.
- כפית אורגנו / טימין.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1 ראשית, יש לחתוך את הבטטות לקוביות ולבשל בסיר עם מים רותחים עד שהן מתרככות.
2 לאחר הבישול, יש לשים במעבד המזון (או בקערה ולמעוך עם מועך) בטטות, פטרוזליה, תבלינים, שמן זית, ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד.
3 יש להעביר את התערובת לקערה ולהוסיף את הקמח שקדים ולערבב היטב ולאחר מכן להוסיף את הקינואה המבושלת ולערבב היטב.
5 על מחבת גדולה חממו מעט שמן קוקוס (אפשר גם שמן זית) ותעצבו קציצות בגודל אחיד (אני עשיתי בצורת המבורגר).
העבירו למחבת על אש נמוכה.
לאחר שהקציצה מזהיבה העבירו לצלחת ובתאבון (: