אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

ביסלי גריל ביתי

הביסלי הזה הוא אחד המאכלים הכי מגניבים שיצאו לכם מהמטבח. הצורה: ביסלי גריל. הטעם: ביסלי גריל. הערכים התזונתיים: רק מה שאתם יודעים ששמתם בפנים. נכון, זה מטוגן, אבל מה חשבתם שעושים במפעל?

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 16/12/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 602 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות פסטה

3 ליטר מים

כף מלח

כף תבלין גריל עוף

כף פפריקה מעושנת

חצי כפית מלח הימלאיה ורוד

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול ומוסיפים את הפסטה והמלח.

2 מבשלים את הפסטה אל דנטה (מוציאים אחת ונותנים בה ביס. אם הפסטה כבר ברובה מבושלת אבל עדיין יש בה נקודה לבנה – זה הזמן להוציא).

3 מסננים את הפסטה, שוטפים במים קרים, מעברים למסננת ומייבשים היטב. חשוב מאוד: הפסטה נכנסת לטיגון רק כשהיא יבשה לחלוטין.

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

ביסלי גריל ביתי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
ביסלי גריל ביתי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 מערבבים את כל התבלינים בקערה.

5 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.

6 מטגנים את הפסטה המבושלת עד הזהבה – בכמות קטנה מאוד בכל פעם. בנוסף, יש להוסיף את הפסטות לסיר אחת אחת, אחרת הן יידבקו בטיגון.

7 מוציאים לקערה עם נייר סופג ומיד שופכים לקערת התבלינים, כשהפסטה עדיין חמה. מערבבים – ומוכן.

* הביסלי הביתי יישמר בקופסה סגורה עד שבוע.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב