צילום׃ עמרי אנדרס צורף
עדשים בטחינה
זול, מהיר ובריא בטירוף - מנה עיקרית שכולה טוב
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 11/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 כוס עדשים שחורות (אפשר גם כתומות)
4 כוסות מים
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 שוטפים את העדשים במים פושרים.
2 מכניסים לסיר גדול את המים והעדשים ומביאים לרתיחה עם מעט מלח.
3 מבשלים עוד 15 דקות, או עד שהעדשים רכות (אבל לא מאוד. אל דנטה).
4 בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הפלפל והלימון – אין צורך להוסיף מים.
5 מורידים את העדשים מהאש, מסננים חלקית (כדי שחלק מהמים "יפתחו" את הטחינה) ומעבירים לקערה. מערבבים ומתקנים תיבול.
6 מגישים חם עם סלט ירקות טרי.