אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

עדשים בטחינה

זול, מהיר ובריא בטירוף - מנה עיקרית שכולה טוב

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 11/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס עדשים שחורות (אפשר גם כתומות)
4 כוסות מים
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 שוטפים את העדשים במים פושרים.

2 מכניסים לסיר גדול את המים והעדשים ומביאים לרתיחה עם מעט מלח.

3 מבשלים עוד 15 דקות, או עד שהעדשים רכות (אבל לא מאוד. אל דנטה).

4 בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הפלפל והלימון – אין צורך להוסיף מים.

5 מורידים את העדשים מהאש, מסננים חלקית (כדי שחלק מהמים "יפתחו" את הטחינה) ומעבירים לקערה. מערבבים ומתקנים תיבול.

6 מגישים חם עם סלט ירקות טרי.