אוכל
תמונת AVI׃ mako

שקדי עגל על מנגולד, בקרם עגבניות חריף

שקדי עגל מוזהבים ופריכים, מוגשים על מצע ירוק של מנגולד עם קרם עגבניות חריף וסלט בצל מרענן

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 10/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לסלט בצל:

1/2 בצל פרוס דק

כף פטרוזיליה קצוצה

כף מיץ לימון

לקרם:

כוס עגבניות שרי מכמה סוגים (צהובות, מיני תמר, שוקוליטוס)

3 כפות שמן זית

מלח אטלנטי

כף פלפל ירוק חריף קצוץ

שן שום מעוכה

למנגולד:

3 עלי מנגולד החלק הירוק בלבד, קרועים גס ביד

שן שום קצוצה

כף מיץ לימון

מלח אטלנטי

לשקדים:

200 גרם שקדי עגל מנוקים מהקרום

פלפל שחור טרי שבור גס בעלי ומכתש

1/4 כוס קמח

אופן ההכנה:

1 לסלט בצל: מערבבים את כל החומרים.

2 לקרם: בסיר מטגנים את הפלפל החריף והשום בשמן לדקה. מוסיפים את העגבניות והמלח. מבשלים על אש גבוהה 10 דקות תוך כדי מעיכת העגבניות במועך תפוחי אדמה. מועכים ומסננים את המיץ דרך מסננת בעזרת מצקת מרק.

3 למנגולד: מטגנים את המנגולד בכף שמן זית למשך דקה עד שהעלים קומלים מעט אך עדיין שומרים על צבע ירוק עז. מוסיפים שום ולימון ומערבבים עוד 10 שניות.

4 לשקדים: חותכים את השקדים לקוביות גסות. מתבלים בפלפל שחור ומקמחים בעדינות. מטגנים בשמן זית עד שהשקדים מקבלים מעטה זהוב ופריך מכל הצדדים והם מוכנים לחלוטין בפנים (השקד משנה את צבעו בפנים ללבן לכל אורכו).

5 הגשה: על תחתית צלחת מורחים חצי כוס קרם עגבניות. באמצע הצלחת מניחים גבעה של עלי מנגולד מסוננים בעדינות מנוזלים מיותרים, ועליה מסדרים את השקדים. מעל מניחים סלטון של בצל.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!