אוכל

מותר פניר

תבשיל הודי של אפונה וגבינה

| מסעדת אינדירה | פורסם 25/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם גבינת פניר
כוס וחצי אפונה ירוקה מבושלת
1 בצל
1 עגבנייה
3-4 עלי ציפורן
1/4 כפית פלפל שחור
כפית אבקת ג'ינג'ר
3 שיני שום קצוצות
1 צ'ילי ירוק
1/2 כפית כורכום
כפית אבקת צ'ילי אדום
1/2 כפית של כוסברה קצוצה
כף גרעיני פרג
כפית כמון
5-6 כפות שמן
מלח לפי טעם
כפית גארם מסאלה

לתערובת אבקת Garam Masala:

2 גרם פלפל שחור
1 גרם ציפורן
2 גרם קינמון
1 גרם הל
1 גרם זרעי כמון
1 גרם עלי דפנה
חצי גרם זרעי כוסברה

לקישוט:

עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן זית לחום בינוני. 2. חותכים את הפניר לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד להשחמה קלה. בזמן הטיגון הופכים את קוביות הפניר ובסיום מניחים בצד. 3. חותכים את הבצל, העגבניות והצ'ילי הירוק לחתיכות בגודל סביר וטוחנים במיקסר עד שהתערובת הופכת לעיסה דביקה. בסיום הטחינה מוסיפים את אבקת הג'ינג'ר והשום. 4. מחממים את השמן שנשאר מטיגון הפניר ומטגנים את התבלינים כ- 30 שניות. מוסיפים את עיסת העגבנייה, הבצל והצ'ילי וממשיכים לטגן יחד במידת חום מדיום עד להזהבה. 5. מוסיפים את האפונה וכחצי כוס מים על פי הצורך ומביאים את הרוטב לסמיכות הרצויה. 6. מוסיפים את הפניר לתוך התערובת. מערבבים היטב וממשיכים לחמם לעוד 5 דקות נוספות. 7. לקישוט מסדרים מעל עלי כוסברה והמנה מוכנה. מתכון להכנת גבינת פניר הודית