פשטידת נודלס מתוקה
פשטידת איטריות מתוקה עם בטטה וסילאן, ללא תוספת סוכר. ממש כמו קוגל - אבל בריא
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2-3 בטטות (כ-500 גרם)
300 גרם נודלס מקמח מלא
3 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
1/4 כוס סילאן תמרים (ללא סוכר)
1/4 כוס מים
1/2 כוס קמח כוסמין או קמח מלא
מעט קינמון
קורט מלח
חופן צימוקים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), ואופים את הבטטות על קליפתן (כמו שהן, בלי שמן) כ-25 דקות, עד שהן רכות מבפנים. מצננים.
2 מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, עד שהם רכים אבל לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במי ברז לצינון.
3 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטות ומועכים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השמן, הסילאן והמים ומערבבים.
4 מוסיפים את האטריות, הקמח, התבלינים והצימוקים ומערבבים היטב.
5 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפייה (מתאים באינגליש קייק מאורכת, אך גם בתבנית מרובעת או מלבנית פשוטה) ומוזגים פנימה את התערובת. אופים כ-25-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת והחלק העליון משחים מעט. מומלץ לצנן לפני הפריסה.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!