אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת נודלס מתוקה

פשטידת איטריות מתוקה עם בטטה וסילאן, ללא תוספת סוכר. ממש כמו קוגל - אבל בריא

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 19/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 בטטות (כ-500 גרם)

300 גרם נודלס מקמח מלא

3 ביצים

1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס

1/4 כוס סילאן תמרים (ללא סוכר)

1/4 כוס מים

1/2 כוס קמח כוסמין או קמח מלא

מעט קינמון

קורט מלח

חופן צימוקים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), ואופים את הבטטות על קליפתן (כמו שהן, בלי שמן) כ-25 דקות, עד שהן רכות מבפנים. מצננים.

2 מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, עד שהם רכים אבל לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במי ברז לצינון.

3 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטות ומועכים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השמן, הסילאן והמים ומערבבים.

4 מוסיפים את האטריות, הקמח, התבלינים והצימוקים ומערבבים היטב.

5 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפייה (מתאים באינגליש קייק מאורכת, אך גם בתבנית מרובעת או מלבנית פשוטה) ומוזגים פנימה את התערובת. אופים כ-25-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת והחלק העליון משחים מעט. מומלץ לצנן לפני הפריסה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!