אוכל
צילום׃ none

קווארק בלשן

כדורי גבינה לבנה מטוגנים במילוי משמש, בסירופ תבלינים וקצפת

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 195 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לכדורי הגבינה:

250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח

250 גרם גבינה לבנה (לאפייה או רגילה)

חצי כפית מלח

125 גרם (חצי כוס + כף + 2 כפיות) סוכר

חצי שקית אבקת אפייה

חצי שקית סוכר וניל

2 ביצים

שמן לטיגון עמוק

למילוי המשמשים:

20 משמשים מיובשים

200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) מים

200 גרם (כוס) סוכר

כוכב אניס

מקל קינמון

מקל וניל

לקצפת שנטילי:

מיכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

לעיטור:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם המילוי: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר, המים האניס, הקינמון והווניל. כשהסירופ רותח מוסיפים את המשמשים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על סף רתיחה 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-40 דקות נוספות. לפני הרכבת המנה מסננים את המשמשים מהסירופ ומעבירים אותם לצלחת.

2 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק בטמפרטורה של 170 מעלות.

3 בקערה מערבבים סוכר עם קינמון. שומרים בצד.

4 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מרכיבי כדורי הבצק עד לקבלת בצק דביק. בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים ומעבירים מיד לטיגון בשמן הרותח. עובדים במהירות ומטגנים מקסימום 8 כדורים בבת אחת. כשהכדורים בצבע זהוב כהה מוצאים ומעבירים לצלחת שעליה נייר סופג לכמה שניות.

5 מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר קינמון. ושומרים בצד עד שהם מצטננים לטמפרטורת החדר.

6 בסמוך להגשה מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה במיקסר עם סוכר, מוסיפים תמצית וניל.

7 נוטלים כדור גבינה וחוצים אותו לאורכו לא עד הסוף. ממלאים את הפתח במשמש וכפית קצפת. מגישים מיד.

* נשארים כדורים ללא משמשים מיובשים, לא נורא הם גם טעימים ככה, עם או בלי קצפת.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!