אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

רול דפי אורז עם ירקות

אגרול וייטנאמי או גלילה מאודה - כך או כך מדובר באריזה אלגנטית לכל אוכל, קל לגוון וטעים לנשנש

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 10/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

12 דפי אורז עגולים גדולים

2 מלפפונים

4 גבעולי בצל ירוק

3 גזרים

2 יחידות אבוקדו בשל אך מוצק

1 פלפל אדום

לרוטב:

1/4 כוס רוטב סויה

2-3 כפות סילאן

1-2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1 ההכנה המוקדמת: חותכים את כל הירקות לרצועות באורך אחיד של 4 ס"מ בערך. מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.

2 ההרכבה: משרים דף אורז בתבנית עגולה עם מים חמים עד לריכוך (2 דקות בערך). מניחים על מגבת נקייה לספיגת המים המיותרים. מורחים במרכז החלק התחתון מעט רוטב בצורת פס רוחבי (אם זה היה פרצוף, אז כאילו רציתם לצייר פה חסר הבעה) ומניחים מגוון של ירקות. מקפלים את דף האורז לפי הסדר הבא: מלמטה, מהצדדים ואז מגלגלים כלפי הנקודה העליונה (כמו אגרול, עלי גפן ושאר מגולגלים). מגישים בתוספת הרוטב שנותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!