אוכל
יח``צ׃ גיא הכט, יחסי ציבור

אלו גובי- תבשיל תפו"א וכרובית

מנה צמחונית קלאסית ובסיסית

| מסעדת אינדירה | פורסם 03/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

250 גרם תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
250 גרם כרובית מפורקת לפרחים
2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים
שמינית צרור כוסברה קצוצה
כפית שום קצוץ
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
פלפל אדום חריף קטן קצוץ
2 כפיות זרעי כמון
1/2 כף גראם מסאלה
מלח
שמן
מים

לתערובת גראם מסאלה ביתית:

2 יח' פלפל שחור טחון
1 יח' ציפורן טחון
2 יח' קינמון טחון
1 יח' הל טחון
1 יח' זרעי כמון טחונים
1 יח' עלי דפנה כתושים
1/2 יח' זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:

1 מחממים כ- 3 כפות שמן בסיר. מוסיפים את זרעי הכמון, הפלפל הקצוץ, השום והג'ינג'ר עד שטעמי התבלינים נספגים בשמן החם. 2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים לבצל את הגראם מסאלה ומערבבים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מכסים בכול במים ומעלים לרתיחה. 3. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לבישול של כ- רבע שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים את פרחי הכרובית וממשיכים לבשל למשך כעשר דקות נוספות עד שגם הכרובית מתרככת. 4. ממליחים לפי הטעם, ומשלימים תיבול עם הגראם מסאלה. ממש לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.