אוכל
צילום׃ 0tvalo, Istock

קארי ירוק עם חצילים ועוף

מתכון לתבשיל בטעמים מפתיעים מהמטבח התאילנדי, כפי שמכינים אותו במסעדת "בית תאילנדי" של יריב מלילי

יריב מלילי | גלובס | פורסם 13/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל סנטימטר על סנטימטר (או שלושים חצילי שזיף תאילנדי מסוג מקרויה פראו חצויים לאורך)

1.5 ליטרים חלב קוקוס

20 עלי כפיר ליים (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)

10 גבעולי בזיליקום

2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)

3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים פרוסים דק

3 כפות נאם פלאה (רוטב דגים - ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)

2 מטבעות סוכר דקלים (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את מחית הקארי הירוק ו"פותחים" אותו עם מעט חלב קוקוס על להבה נמוכה. מוסיפים את שארית חלב הקוקוס עם עלי הכפיר ליים ורצועות חזה העוף, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כחמש דקות.

2 מוסיפים את רוטב הדגים, את סוכר הדקלים ואת קוביות החציל, ומבשלים במשך חמש דקות נוספות עד ריכוך החצילים.

3 מוסיפים את עלי הבזיליקום מופרדים מהגבעול, מערבבים, ומכבים את הלהבה. מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן.

* המתכון באדיבות יריב מלילי, בעלי מסעדת "בית תאילנדי"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!