אוכל
צילום׃ יח"צ

פריטטה תפוח אדמה ופסטרמה

מתכון נפלא לפשטידה במחבת, עם רכיבים פשוטים שניתן למצוא בכל מקרר

טל יעקב | mako אוכל | פורסם 11/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות

3-4 פרוסות פסטרמה רומנית, חתוכות לרצועות

6 ביצים

צרור שמיר, קצוץ

מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מניחים מחבת ברזל עם ידית שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית, מוזגים את שמן הזית ומטגנים את הבצל ותפוח האדמה כ-8 דקות עד להזהבה.

3 מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים עוד דקה.

4 מערבבים בקערה את הביצים, השמיר, המלח והפלפל, יוצקים את בלילת הביצים לתפוחי האדמה ומבשלים כ-4 דקות נוספות עד שהשוליים מתייצבים.

5 מעבירים לתנור למשך 20 דקות נוספות עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!