צילום׃ יח"צ
פריטטה תפוח אדמה ופסטרמה
מתכון נפלא לפשטידה במחבת, עם רכיבים פשוטים שניתן למצוא בכל מקרר
טל יעקב | mako אוכל
| פורסם 11/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
3-4 פרוסות פסטרמה רומנית, חתוכות לרצועות
6 ביצים
צרור שמיר, קצוץ
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים מחבת ברזל עם ידית שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית, מוזגים את שמן הזית ומטגנים את הבצל ותפוח האדמה כ-8 דקות עד להזהבה.
3 מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים עוד דקה.
4 מערבבים בקערה את הביצים, השמיר, המלח והפלפל, יוצקים את בלילת הביצים לתפוחי האדמה ומבשלים כ-4 דקות נוספות עד שהשוליים מתייצבים.
5 מעבירים לתנור למשך 20 דקות נוספות עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!