קוגל תפוחי אדמה וקיגל אטריות
אינה קראבצקי מגישה לכם מנה פולנית מסרותית שתעשה לכם את השבת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
לקוגל
1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים
1/2 ק"ג בצל מגוררים
4 כפות קמח תופח
3 ביצים
2 כפות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס שמן
לקיגל
חבילת אטריות מס' 10
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
5 כוסות מים רותחים
4 ביצים
2 כפיות גדושות פלפל שחור
1.5 כף מלח
כפית קינמון
אופן ההכנה:
אופן הכנת הקוגל:
1 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל.
2 מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל השחור.
3 מניחים בסיר נייר אפייה, שופכים את התערובת לסיר, מנערים קלות ויוצקים את השמן.
4 אופים בתנור בחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40 דק'.
אופן הכנת הקיגל:
1 מטגנים את השמן עם הסוכר עד ליצירת קרמל.
2 מכניסים את האטריות היבשות לקרמל ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כארבע דקות על אש נמוכה עד שהאטריות סופחות את הנוזלים. מצננים.
4 את האטריות המצוננות מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קינמון, מלח ופלפל שחור.
5 מכניסים את הבלילה לתוך תבניות אינגליש קייק או לסיר עם נייר אפייה בתחתית.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה או כל הלילה על פלטת שבת.