אוכל

קוגל תפוחי אדמה וקיגל אטריות

אינה קראבצקי מגישה לכם מנה פולנית מסרותית שתעשה לכם את השבת

אינה קראבצקי | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 28/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקוגל

1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים
1/2 ק"ג בצל מגוררים
4 כפות קמח תופח
3 ביצים
2 כפות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס שמן

לקיגל

חבילת אטריות מס' 10
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
5 כוסות מים רותחים
4 ביצים
2 כפיות גדושות פלפל שחור
1.5 כף מלח
כפית קינמון

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקוגל:

1 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל.

2 מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל השחור.

3 מניחים בסיר נייר אפייה, שופכים את התערובת לסיר, מנערים קלות ויוצקים את השמן.

4 אופים בתנור בחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40 דק'.

אופן הכנת הקיגל:

1 מטגנים את השמן עם הסוכר עד ליצירת קרמל.

2 מכניסים את האטריות היבשות לקרמל ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כארבע דקות על אש נמוכה עד שהאטריות סופחות את הנוזלים. מצננים.

4 את האטריות המצוננות מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קינמון, מלח ופלפל שחור.

5 מכניסים את הבלילה לתוך תבניות אינגליש קייק או לסיר עם נייר אפייה בתחתית.

6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה או כל הלילה על פלטת שבת.