אוכל
תמונת AVI׃ mako

שניצל כבד עגל על פירה סמיך

אם בא לכם לשדרג את שניצל העוף הרגיל, זה המתכון בשבילכם. שניצל עסיסי ונהדר שמשתלב נפלא עם הפירה שמתחתיו

רומן מייסטר | מאסטר שף | פורסם 20/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם כבד עגל

7 תפוחי אדמה

2 בצלים

2 ביצים

כוס קמח

400 גרם פטריות שמפניון חתוכות

כף מרק עוף

צנון לבן בינוני

2 כפות שמן קנולה

2 כוסות מים

40 גרם חמאה

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1 פורסים את הכבד לשניצלים ודופקים עם פטיש מיועד. משאירים 20 דקות לאוורור.

2 מכינים פירה מתפוחי האדמה. (קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ומבשלים עד לריכוך על אש בינונית. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים חמאה/מרגרינה ומלח לפי הטעם).

3 מחממים מחבת עם שמן. טובלים את הכבד בביצה ובקמח ומטגנים עד לקליפה זהובה.

4 מטגנים בצל בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים, 2 כפות קמח, כף מרק עוף ומבשלים על אש קטנה עד לסמיכות רצויה.

5 מגרדים צנון, מוסיפים שמן זית, פלפל ומלח לפי הטעם.

6 מסדרים את השניצל על הפירה ומוזגים את הרוטב מעל. בתאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה793 קלוריות
חלבונים49 גרם
פחמימות102 גרם
שומנים20 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה