אוכל
צילום׃ דניאל בר און

לחם סודה ברוטב גבינה עשיר

מה דעתכם על "ארנב בנוסח וולשי" (וולש רביט) – לחם סודה עם רוטב גבינה וביצה עלומה לצד קרם תרד, פטריות מטוגנות וקונפי עגבניות. כבר שבעתם?

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם סודה האירי:

250 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

כפית מלח

כפית אבקת סודה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת או צ'דר

420 מ"ל ריוויון ( או 400 מ"ל חלב עם 20 מ"ל חומץ לבן)

לרוטב גבינה:

100 מ"ל חלב

2 כפות קמח

150 גרם גבינת צ'דר קל מגורר

150 גרם גבינת צ'דר בשלה מגוררת

כף פירורי לחם

כפית חרדל

בירה כהה

2 חלמונים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

לתרד המוקרם :

400 גרם תרד

150 מ"ל שמנת

50 גרם גבינת ריקוטה

אגוז מוסקט

מלח

פלפל

לעגבניות והשאלוט:

5 בצלצלי שאלוט

15 עגבניות שרי

שמן זרעי ענבים

1 כפית מלח

לפטריות בגריל ולביצים עלומות:

5 פטריות פורטובלו

4 שיני שום

שמן זית

מלח

פלפל

2 כפות חמאה

ביצים

2 כף של חומץ לבן

אופן ההכנה:

1 ללחם: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד ואז מוסיפים את הגבינה. מוסיפים את הרויון ומערבבים במהירות עם הידיים לתגובה מהירה של הסודה. לשים פעמים, יוצרים כדור ומפזרים קמח מלא. בתנור שחומם ל-200 מעלות אופים במשך 30 דקות. מניחים על גבי  רשת, לצינון. לאחר שמתקרר, פורסים.

2 לרוטב הגבינות: מחממים חלב, מוסיפים את הקמח ואת הגבינות, פירורי לחם וחרדל  ואת הבירה. טורפים את החלמונים ומוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל.

3 התרד: מרתיחים את התרד עד שהוא מבושל. מנקזים את המים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

4 לעגבניות והשאלוט קונפי: מסדרים את הכל בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך שעה. מערבבים מדי רבע שעה כדי לוודא שכלום לא נשרף.

5 הפטריות: פורסים את הפטריות, מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם שום, שמן, מלח ופלפל. מחממים את החמאה עם מעט שמן על אש גבוהה ומטגנים את הפטריות.

6 הביצים העלומות: בסיר מחממים מים ומוסיפים את החומץ. פותחים ביצה מעל כף מחוררת כדי לנקז ממנה את החלבון. מערבלים את המים עד ליצירת תערובת ומניחים את הביצה במרכז למשך 2-3 דקות.

7 הרכבת המנה: מגישים את הארנב (הלחם) וקרם התרד עם הביצה העלומה, קמצוץ מלח ועם קונפי עגבניות ובצל עם הפטריות בצד.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים