פאד תאי שרימפס
המנה המוכרת ביותר מהמטבח התאילנדי, בגרסת השף דניאל זך, עם שרימפס ורוטב דגים ריחני (נם פלה)
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (1 מנות):
2 כפות שמן סויה לטיגון
1 ביצה
2 שיני שום, כתושות
12 שרימפס קטנים, קלופים
1/2 כוס נבטים
1/4 כוס רצועות גזר
1/4 כוס כרוב סיני
1 בצל ירוק, פרוס דק
170 גרם אטריות אורז, מושרות במים קרים במשך 3 שעות
לרוטב:
1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף
2 כפות רוטב סויה בהירה
2 כפות חומץ אורז
1 כף סויה שחורה
1/2 כפית מחית תמרינדי
1/2 כפית רוטב דגים (נם פלה)
2 כפות סוכר
להגשה:
2 כפות בוטנים, קלויים ומרוסקים גס
מעט בצל ירוק, פרוס דק
1/4 לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים ווק על אש גדולה, מוזגים מעט שמן סויה, שוברים פנימה את הביצה וטורפים אותה במהירות. מוסיפים את שיני השום והשרימפס ומנערים במשך 1/2 דקה.
2 מוסיפים את הנבטים והירקות ומטגנים במשך דקה.
3 מסננים את אטריות האורז, מוסיפים אותן לווק ומקפיצים.
4 מוסיפים לווק את כל מרכיבי הרוטב למעט הסוכר ומקפיצים במשך 2 דקות עד שהאטריות מתרככות. מוסיפים את הסוכר ומקפיצים במשך 1/2 דקה נוספת.
5 מעבירים לצלחת עמוקה, זורים מעל את הבוטנים ומקשטים בבצל ירוק. מגישים עם פלח הלימון.
מסעדת אסיה מוניקה, הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון, טל' 09-7465353
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!