אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

פאד תאי שרימפס

המנה המוכרת ביותר מהמטבח התאילנדי, בגרסת השף דניאל זך, עם שרימפס ורוטב דגים ריחני (נם פלה)

דניאל זך | ifeel | פורסם 09/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

2 כפות שמן סויה לטיגון

1 ביצה

2 שיני שום, כתושות

12 שרימפס קטנים, קלופים

1/2 כוס נבטים

1/4 כוס רצועות גזר

1/4 כוס כרוב סיני

1 בצל ירוק, פרוס דק

170 גרם אטריות אורז, מושרות במים קרים במשך 3 שעות

לרוטב:

1/2 כפית רוטב צ'ילי חריף

2 כפות רוטב סויה בהירה

2 כפות חומץ אורז

1 כף סויה שחורה

1/2 כפית מחית תמרינדי

1/2 כפית רוטב דגים (נם פלה)

2 כפות סוכר

להגשה:

2 כפות בוטנים, קלויים ומרוסקים גס

מעט בצל ירוק, פרוס דק

1/4 לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים ווק על אש גדולה, מוזגים מעט שמן סויה, שוברים פנימה את הביצה וטורפים אותה במהירות. מוסיפים את שיני השום והשרימפס ומנערים במשך 1/2 דקה.

2 מוסיפים את הנבטים והירקות ומטגנים במשך דקה.

3 מסננים את אטריות האורז, מוסיפים אותן לווק ומקפיצים.

4 מוסיפים לווק את כל מרכיבי הרוטב למעט הסוכר ומקפיצים במשך 2 דקות עד שהאטריות מתרככות. מוסיפים את הסוכר ומקפיצים במשך 1/2 דקה נוספת.

5 מעבירים לצלחת עמוקה, זורים מעל את הבוטנים ומקשטים בבצל ירוק. מגישים עם פלח הלימון.

מסעדת אסיה מוניקה, הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון, טל' 09-7465353

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!