חביתה הונגרית עם חצילים
הילה אלפרט מלמדת מאותגרת-מטבח לשדרג חביתה כמו שצריך
הילה אלפרט | מצעד האוכל הישראלי
| פורסם 29/10/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
1 חציל קטן
40 גרם חמאה
מעט שמן תירס
1 שן שום קצוצה
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור
4 ביצים
מלח
להגשה:
שמנת חמוצה
שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים לקוביות, ממליחים ומניחים בקערה, שיזיעו. 2. ממיסים את החמאה על אש נמוכה עם מעט שמן (השילוב מונע מהחמאה להישרף). 3. מנגבים היטב את קוביות החצילים. 4. מכניסים את החצילים למחבת ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב, ואז מוסיפים את השום ומבשלים כמה דקות. 5. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל. 6. טורפים את הביצים בקערה, וממליחים (בעדינות. זכרו שהחצילים כבר מלוחים). 7. יוצקים את הביצים על החצילים שבמחבת ובוחשים עד לדרגת העשייה הרצויה. 8. מגישים עם שמנת חמוצה ומעט שמיר קצוץ.