אוכל
צילום׃ שחף הבר, גלובס

מיקס פיצוחים בקרמל פיקנטי

לכדורגל חוקים משלו גם במישור הקולינרי, קבלו הצעה לנשנוש מלוח-חריף

יניב גור אריה | סטוקו מתחם אירועים | פורסם 10/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 קילוגרם מיקס של אגוזים וגרעינים לפי הטעם (בוטנים, שקדים, אגוזים, לוז, פיסטוקים, גרעיני דלעת וחמנייה, קשיו וכו')
1 כוס סוכר חום כהה
1 כף צ'ילי גרוס
3 כפות פפריקה מרוקאית (פפריקה חריפה בשמן)
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים מים, סוכר חום, צ'ילי ופפריקה עד לרתיחה עדינה. 

2 מסירים מהלהבה, מוסיפים פיצוחים ומערבבים. 

3 משטחים על תבנית עם נייר אפייה וקולים ב-170 מעלות כ-10 דקות, עד שהפיצוחים שחומים ומקורמלים. כל 3 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומערבבים בעדינות. 

4 מצננים היטב; אם הפיצוחים נדבקו מעט מפרידים ביניהם בעדינות.