אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי רועים

מתכון לפשטידה שמשלבת בין בשר טחון עשיר בטעמים לפירה נימוח ומנחם. מומלץ בחום

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפשטידה:

קילו וחצי תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

כף גדושה מזולה על בסיס שמן זית

3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים

חצי קילו בשר טחון טחינה אחת

2 שיני שום, קצוצות

כף צנוברים

מלח גס

פלפל גרוס

קמצוץ בהרט

3 כפות רסק עגבניות (או קטשופ, אם אין רסק)

אופציה: קופסת כרוב כבוש, מסונן

אופן ההכנה:

1 מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מזולה ומלח ומועכים בעזרת ממחה ידני עד שנוצרת עיסה חלקה ורכה.

2 במקביל לבישול תפוחי האדמה מחממים במחבת רחבה שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים, מלח, פלפל ובהרט ומטגנים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. מורידים מהאש.

3 מרכיבים את הפשטידה: בתבנית פיירקס מאורכת או מרובעת גדולה מורחים שכבה ראשונה ועבה של פירה בצורה אחידה.

4 מפזרים מעל שכבת הפירה את הבשר הטחון, ומעל (לחובבים) שכבה של כרוב כבוש מסונן היטב.

5 משטחים הכל ומורחים בעזרת מרית את שארית הפירה.

6 אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!