אוכל

חומוס עם שוארמה סרדינים

זוגות סרדינים במילוי קרעי פיתה, מצופים, מטוגנים, קצוצים ומוגשים על מצע סלט חומוס טעים טעים

איל שני | מבשלים ביחד | פורסם 13/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 סרדינים מפולטים פרפר משודכים לזוגות
1ק"ג עגבניות שרי
עגביות שטח
קמח
3 לימונים
1 פלפל ירוק חריף
1 פיתה
שמן זית
חומוס גרגירים

אופן ההכנה:

1 יוצרים תערובת של קרעי פיתה, שמן זית וזרעי עגבניות.

2 יוצרים סנדביצ'ים מכל 2 סרדינים ושכבת מיליו של פיתה בן הסרדינים.

3 מחממים שמן זית במחבת. מקמחים את סנדביץ' הסרדינים. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.

4 טוחנים בבלנדר עגבניות שרי ומאפשרים להם להקציף. מסננים דרך שינואה ישירות לצלחת הגשה. מסדרים חומוס גרגירים בצלחת. 

5 קוצצים את הסרדינים ומסדרים על החומוסים.

6 במכתש ועילי כותשים פלפל ומלח. סוחטים את הלימונים לתערובת הפלפל בכדי ליצור תערובת חמצמצה-חריפה.

7 יוצקים 2-3 כפות מתערובת המיץ לימון-פלפל ומתבלים בשמן זית ומלח ים.