חומוס עם שוארמה סרדינים
זוגות סרדינים במילוי קרעי פיתה, מצופים, מטוגנים, קצוצים ומוגשים על מצע סלט חומוס טעים טעים
איל שני | מבשלים ביחד
| פורסם 13/02/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
6 סרדינים מפולטים פרפר משודכים לזוגות
1ק"ג עגבניות שרי
עגביות שטח
קמח
3 לימונים
1 פלפל ירוק חריף
1 פיתה
שמן זית
חומוס גרגירים
אופן ההכנה:
1 יוצרים תערובת של קרעי פיתה, שמן זית וזרעי עגבניות.
2 יוצרים סנדביצ'ים מכל 2 סרדינים ושכבת מיליו של פיתה בן הסרדינים.
3 מחממים שמן זית במחבת. מקמחים את סנדביץ' הסרדינים. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים לנייר סופג.
4 טוחנים בבלנדר עגבניות שרי ומאפשרים להם להקציף. מסננים דרך שינואה ישירות לצלחת הגשה. מסדרים חומוס גרגירים בצלחת.
5 קוצצים את הסרדינים ומסדרים על החומוסים.
6 במכתש ועילי כותשים פלפל ומלח. סוחטים את הלימונים לתערובת הפלפל בכדי ליצור תערובת חמצמצה-חריפה.
7 יוצקים 2-3 כפות מתערובת המיץ לימון-פלפל ומתבלים בשמן זית ומלח ים.