אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ארוחה בוקר מקסיקנית

מה דעתכם לפתוח את היום בארוחת בוקר מקסיקנית הכוללת תבשיל נקניקיות ושעועית, גוואקמולי, סלסה ושמנת חמוצה בתוך טורטייה? נכון רעיון טוב? קדימה

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל השעועית:

2 נקניקיות צ'וריסו איכותיות

200 גרם אווז מעושן או בייקון חתוך לקוביות גדולות

2 כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה

1 בצל גדול חתוך לקוביות

2 שיני שום

1/2 פלפל צ'ילי חתוך קטן

2 פלפלי צ'יפוטלה

2 עגבניות חתוכות גס

חופן כוסברה קצוצה

חצי כוס מים

לסלסה החצופה:

2 עגבניות חתוכות קטן

2 עגבניות מגורדות על פומפייה

3 שיני שום גדולות קצוצות קטן

בצל גדול חתוך דק-דק

כפית גרידת לימון

פלפל צ'ילי קצוץ

כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה גס

לגוואקמולי:

אבוקדו בשל מסוג "אס"

1/2 בצל אדום קצוץ קטן

2 בצל ירוק (החלק הלבן) קצוץ דק

1 שן שום קצוצה

1/2 לימון

1/2 פלפל צ'ילי

מלח

1 חבילת טורטיות קטנות

1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 התבשיל: במחבת גדולה וחמה צורבים את הצ'וריסו מכל הכיוונים עד להשחמה, מוציאים ושמים בצד. בשמן שהוציא הצ'וריסו מטגנים את האווז המעושן עד להשחמה.

2 מוסיפים את הבצל ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את השום, הצ'ילי והצ'יפולה ומטגנים ביחד עוד 2 דקות.

3 מוסיפים את העגבניות והשעועית ביחד עם חצי כוס מים. ממליחים, מפלפלים ומבשלים ביחד במשך חצי שעה.

4 חותכים את הצ'וריסו לעיגולים לא עבים מדי ומוסיפים לתבשיל ל-10 דקות נוספות. 2 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה ומגישים.

5 לסלסה: מערבבים את כל החומרים ביחד, ממליחים ומפלפלים.

6 לגוואקמולי: מרסקים את האבוקדו, מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים וממליחים לפי הטעם.

7 לכלים מטורטייה: בסיר מחממים שמן עמוק בגובה 10 ס"מ. כשהשמן חם, מניחים את הטורטייה במרכז ולוחצים באמצע עם מצקת, זה מה שנותן לטורטייה את הצורה של הכלי. מטגנים עד שהטורטייה מקבלת גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג ומגישים ככלי.

8 ההגשה: על צלחת טורטייה שמים מתבשיל השעועית והצ'וריסו. מוסיפים סלסה, גוואקמולי ושמנת חמוצה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים