צילום׃ הודליה כצמן, BakeCare, בלוג מתכונים בריאים וטעימים
סירניקי - לביבות קוטג' של סבתא ליזה
לביבות קוטג' פשוטות וטעימות שכיף לאכול בשבועות, לפני, אחרי ותוך כדי. אפשר להכין אותן מתוקות ואפשר לא, העיקר לזלול כשהן עוד חמות
הודליה כצמן | BakeCare, בלוג מתכונים בריאים וטעימים
| פורסם 03/05/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס וחצי קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים
3 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
2 גביעי קוטג' (500 גרם)
שלושת רבעי כוס צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה ומלח), ומניחים בצד.
2 טוחנים במעבד מזון את הביצים, הסוכר, הווניל והקוטג'.
3 מאחדים את התערובת היבשה עם הרטובה ומוסיפים את הצימוקים (רק אם רוצים). מערבבים לבצק אחיד בעזרת כף עץ ומניחים בצד ל-10 דקות.
4 משמנים ומחממים מחבת, וכשהיא חמה יוצקים כפות מהבלילה (בערך כף לכל סירניק).
5 מטגנים על אש נמוכה-בינונית דקה-שתיים, עד שנוצרת שכבת קרום דקה והקצוות משחימים. הופכים ומטגנים דקה נוספת.
6 עורמים את הסירניקי אחד על השני בצלחת, מגישים חם וזוללים.
למתכון המקורי ב-BakeCare, בלוג מתכונים בריאים וטעימים
הזכרנו לכם פנקייק? בהחלט יש בזה משהו.