צילום׃ istockphoto
פלאפל טלה
גרסה קרניבורית למאכל הלאומי
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 05/07/09
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 1 כוסות חומוס יבש
1/2 1 כוסות בשר טלה רזה חתוך לקוביות
1 בצל בינוני קלוף
5 שיני שום
1 פלפל אדום חריף ללא גרעינים
1/2 1 כוסות פטרוזיליה ללא גבעולים
1 כפית זירעוני כוסברה
1/2 כפית זירעוני כמון
1/2 כפית זירעוני שומר
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שומשום
מלח דק לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 משרים את החומוס במים ל-12 שעות. 2. קולים את זירעוני הכוסברה, הכמון והשומר על מחבת חמה וכותשים במכתש ועלי. 3. טוחנים את החומוס המושרה יחד עם בשר הטלה, הבצל, השום, הפלפל האדום החריף והעלים הירוקים. 4. מערבבים עם אבקת הסודה לשתייה ומתבלים במלח ובתערובת התבלינים הכתושים. משהים לשעה מחוץ למקרר. 5. יוצרים ממסת הפלאפל כדורים מאורכים, מצפים אותם בשומשום ומטגנים בשמן עמוק חם.