אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' גרבדלקס ושמנת

כריך נורבגי עם סלמון בכבישה ביתית, גבינת שמנת משודרגת וטבעות עדינות עדינות של בצל

טל קטורזה | מאסטר שף | פורסם 05/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ג'בטה

פילה סלמון נקי מעצמות

צרור שמיר

15 גרם סוכר

15 גרם מלח

צרור פטרוזיליה

שמן זית

200 גרם גבינת שמנת

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 בצל שאלוט, מקולף ופרוס לטבעות דקיקות

כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 ממוללים מעט שמיר עם סוכר ומלח, מכסים את הסלמון היטב בתערובת ומניחים לכבישה של לפחות חצי שעה במקרר.

 

2 בינתיים מכינים שמן שמיר: שמים בבלנדר שמיר ומעט פטרוזיליה ויוצקים שמן זית עד לכיסוי. טוחנים לתערובת חלקה ומסננים מעלים, אם יש.

 

3 מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים שתי כפות מהקצפת לגבינת השמנת, כדי לתת לה מעט אווריריות.

 

4 מוסיפים 2 כפיות שמן שמיר לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

 

5 כשהסלמון מוכן שוטפים אותו היטב משאריות הסוכר והמלח, ופורסים דק דק, לעובי של כ-3 מ"מ.

 

6.מרכיבים את הכריך: מורחים צד אחד של הג'בטה בגבינת השמנת המתובלת, ומסדרים פרוסות סלמון. מטפטפים מעט משמן השמיר. מוסיפים את טבעות השאלוט ומפזרים מעט עירית ושמיר קצוצים. סוגרים את הלחמנייה ומגישים.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים