אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

ריבת חצילים של אמא

ריבה מיוחדת של חצילים בקליפתם בכלום עבודה ועם המון רושם

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 11/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו חצילים קטנים

1 ליטר מים

1 קילו סוכר לבן

2 יחידות ציפורן

¼ כפית קינמון

מיץ מלימון סחוט

אופן ההכנה:

1 חותכים חריץ לאורך כל חציל (לא עד הסוף), ומשרים את החצילים במים למשך כל הלילה.

2 מסננים את החצילים מהמים, מניחים בסיר ומוסיפים את הסוכר והמים.

3 מבשלים את החצילים על להבה גבוה, עד להמסת הסוכר.

4 מוסיפים את הציפורן, הקינמון והלימון וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין שעה לשעתיים, עד לקבלת מרקם ריבתי וסמיך בצבע זהוב.שומרים בקירור. מגישים עם לחם, מאפה, או כתוספת לכבד אווז או עוף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!