אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לביבות

אם כבר חוגגים את נס פך השמן למה לא לעשות זאת עם לביבות חמות, רכות ומשובחות?

| יריד האוכל של דיזנגוף סנטר | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

שתי יחידות בטטה / תפו"א בגודל בינוני
בצל אחד בינוני
ביצה
ארבע כפות קמח
מלח ופלפל שחור
חצי בקבוק שמן לטיגון (עדיף קנולה)

אופן ההכנה:

1 מגרדים בפומפייה גסה את הבטטה או תפוח האדמה והבצל ומניחים במסננת להגרת הנוזלים כחמש עד עשר דקות.

2 מערבבים לתערובת אחידה ונותנים לה לנוח כחמש דקות. מוספים קמח, ביצה ומלח ופלפל לפי הטעם.

3 מחממים את השמן במחבת עמוקה.

4 מטגנים עד להזהבה קלה משני הצדדים, מוציאים היישר אל הנייר הסופג, מחכים שיתקרר קצת ומגישים.

5 מומלץ להגיש לצד יוגורט או שמנת חמוצה.